Mapa del Sistema Sanitari de Catalunya
Mapa del Sistema Sanitari de Catalunya

El projecte Sanimap

En el context de crisi econòmica que hem viscut la darrera dècada, el moviment veïnal, així com els i les professionals de la salut, molts altres agents i moviments socials i la població en general, hem assistit amb preocupació, i sovint indignació, a retallades i privatitzacions a les que ens hi hem oposat amb participació, denúncia i mobilització.

Una de les principals dificultats amb les que hem topat en aquesta tasca de responsabilitat ciutadana ha estat la complexitat del sistema sanitari, l’opacitat de la seva gestió i la dispersió de la informació sobre el seu funcionament; així com la diversitat de models i pràctiques d’uns territoris a uns altres. Sovint aquesta dificultat ens ha llastrat a l’hora d’identificar i copsar totes les implicacions de canvis, petits o grans, que es produeixen en el sistema sanitari, i l’abast de l’afectació que suposen a la garantia dels drets a la salut i l’atenció sanitària.

Aquesta situació és la que ens ha impulsat a crear una eina, que posem a disposició de tothom, pensada per recollir tota la informació que puguem sobre com han afectat les retallades a la sanitat catalana, el seu funcionament i evidenciar les seves minves i mancances. Perquè el primer pas per transformar una realitat és conèixer-la.

Comencem amb un mapa d’anàlisi de l’Atenció Primària i un altre mapa de lluites veïnals en defensa de la sanitat pública, i anirem afegint més mapes a mesura que els elaborem.

La vostra implicació és important! Quan més suport rebem, més complerta serà l’eina. Esperem que us sigui útil!